Wandel voor Hulphond

Op zondag 25 april kunt u samen met uw hond meelopen met de grootste hondenwandeling van Nederland. De opbrengst gaat volledig naar Stichting Hulphond. Deze stichting leidt hulphonden op voor mensen met een motorische of audotieve beperking of epilepsie.

Royal Canin organiseert voor de tweede maal de grootste hondenwandeling van Nederland. De wandeling is een route rondom een deel van het water op recreatiegebied Bussloo. De route langs het water is ongeveer 3 kilometer. De route over het fietspad is geschikt voor mensen in een rolstoel en is circa 4 kilometer lang.

Recreatiegebied Bussloo

Stichting Hulphond

De bedragen die tijdens de wandeling worden ingezameld komen allemaal ten goede aan Stichting Hulphond. Een hulphond biedt veel praktische hulp. Zo kan hij onder andere helpen bij aan- en uitkleden, post oprapen en betalen aan de kassa. Sociaal-emotioneel betekent een hulphond ook heel veel. Mensen met een hulphond zijn zelfstandiger, onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd. De hulphonden worden kosteloos ter beschikking gesteld. Voor de kosten van de opleiding en het nazorgtraject van de hulphonden is Stichting Hulphond afhankelijk van donateurs, sponsoren, serviceclubs, verzekeraars, giften, nalatenschappen en collectes.

Leukste hond van Nederland

Op de dag van de grootste hondenwandeling zal in Bussloo ook de verkiezing van de leukste hond van Nederland plaatsvinden. U kunt hier meer over lezen op de website van Leukste hond van Nederland. Stemmen kan tot en met 18 april.

Mede mogelijk gemaakt door Proteq Dier & Zorg

Wandel voor Hulphonden wordt mede mogelijk gemaakt door de grootste aanbieder van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland: Proteq Dier & Zorg. Vrijwel alle medische kosten als gevolg van een ongeval en/of ziekte worden door Proteq Dier & Zorg vergoed. Het product is vergelijkbaar met een humane ziektekostenverzekering. U kunt ook een aanvullende dekking afsluiten voor meer zekerheid.

You may also like...