Wat is de beste gear (uitrusting) voor uw ski- of snowboardvakantie?

Bij een zoektocht op Google naar de beste ski-uitrusting, komen we als eerste een link tegen naar voorkomblessures.nl. Dat is ook direct de belangrijkste reden om hier veel aandacht aan te besteden. Een ski- of snowboarduitrusting geeft u niet alleen een flashy uiterlijk om de blits te maken op de piste. Het is in eerste instantie uw nummer-1-bescherming tegen lichamelijk letsel. In dit artikel gaan we in op de belangrijkste uitrustingstukken voor uw ski- of snowboardvakantie.

Een helm om uw eierdopje te beschermen

Als u met snelheden boven de zestig kilometer per uur tegen een boom aan knalt, kan dat slecht zijn voor uw hoofd. Uw schedel biedt bescherming tegen alledaagse klappen, maar ski- en snowboardsnelheden zijn van een andere orde. Draag daarom altijd een goede helm, al is deze niet verplicht. Een helm zorgt voor extra bescherming tegen uw capriolen, maar ook de capriolen van anderen op de piste.

Een ski-helm moet vooral aan de veiligheidsnormen voldoen. Een CE, ASTM of een Snell rs-98 certificering is dan het credo. De bekende merken zoals pro-Tec, Salomon, Boeri, Rossignol voldoen over het algemeen aan deze eisen. Ook is het belangrijk dat de skihelm of snowboardhelm goed op uw hoofd past. Koop hem dus niet te klein of te groot.

Meer lezen over skimateriaal?

In deel 2 leest u over skischoenen, skikleding en skibrillen.

Wintersport

You may also like...