Wat is een no-claimbescherming en waarom heeft Zelf.nl dat niet?

Een no-claimbescherming is niet zo mooi als het lijkt.

Stel, u krijgt een auto-ongeluk. Uw auto is daardoor ernstig beschadigd. De kosten van de reparatie claimt u bij Zelf.nl. Dat is geen probleem, aangezien u uw auto all-risk heeft verzekerd. Helaas valt u daarbij wel terug in uw no-claimkorting. Deze korting heeft u opgebouwd met elk jaar dat u zonder schade rijdt. Een terugval in no-claimkorting kan best kostbaar zijn.

Een no-claimbescherming houdt in dat u niet terugvalt in korting op uw verzekeringspremie als u schade claimt. Dat lijkt een ideale wereld; botsen zonder financiële gevolgen. Helaas is dat niet zo ideaal als het lijkt. Een no-claimbeschermer is eigenlijk niet meer dan een manier om u te binden aan een verzekeraar. Als u besluit op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekeraar, bent u uw no-claimkorting kwijt.


Iemand met no-claimbescherming

Schadevrije jaren die u opbouwt bij uw verzekeraar, neemt u mee als u besluit over te stappen. Indien u schade heeft gereden bij die verzekeraar, dan bent u deze schadevrije jaren gewoon kwijt. Verzekeraars zijn namelijk verplicht om elkaar op de hoogte te stellen wanneer een overstappende klant schade heeft gereden. Een no-claimbescherming biedt dus geen bescherming voor terugval in schadevrije jaren.

Zelf.nl biedt een transparante autoverzekering zonder bovenstaande addertjes. Denkt u elders meer voordeel te krijgen of een betere autoverzekering? Dan bent u vrij om over te stappen, wanneer u maar wilt. Zelf.nl heeft er bewust voor gekozen om de gehele autoverzekering zo voordelig mogelijk te maken; zonder trucjes die voor u op den duur nadelig kunnen zijn.

Bereken daarom snel even uw premie op Zelf.nl. Heeft u vragen? Stel ze hieronder, bezoek Zelf.nl of bel onze klantenservice op 072 5180160.

You may also like...