2

Wat je niet moet doen met je auto als het vriest

Haastige spoed is zelden goed. Alleen heb je daar niet zoveel aan op het moment dat je naar een belangrijke afspraak moet en je autodeur vastgevroren is. Daarom een serie tips om je auto heel te houden én aan de praat te krijgen.

1. Zet geen radio of GPS aan als de motor nog koud is. Op die manier heb je maximale opstartkracht en spaar je de accu een beetje.

2. Start je auto na 20 seconden nog steeds niet? Forceer niet! Wacht een paar minuten om de startmotor af te laten koelen en de accu te herladen.

3. Warm water over de voorruit lijkt een prima oplossing, maar niets is minder waar. Door het ongelijkmatig verwarmen van het glas kan je ruit barsten.

water op auto

4. ‘Geniale oplossing 2’: het ijs laten smelten met een föhn, is achteraf gezien ook niet zo’n goeie. Kom je te dichtbij of richt je te lang op één plek, barst je ruit alsnog.

5. Voor de Mythbusters onder ons: combineer nooit de warmte van een aansteker met slotontdooier…. Don’t even try.

brandende auto

6. Gebruik geen gewone ruitensproeiersstof want die bevriest zodra deze in aanraking komt met je vooruit. De oplossing: anti-vries ruitensproeiersstof.

7. Gewend om je auto op de handrem te zetten? Doe dat nu dan maar even niet. De kabels kunnen vastvriezen. Zie je auto dan nog maar eens in beweging te krijgen.

auto niet op handrem

8. Even met de auto naar de supermarkt omdat je een fietstocht te koud vindt? Slecht plan. Korte ritjes zijn enorm belastend voor je accu. Hierdoor kan een volgende start een stuk lastiger worden en kun je alsnog naar huis lopen.

9. Het is een boel werk, maar maak je auto helemaal ijs- en sneeuwvrij voordat je wegrijdt. Anders riskeer je een flinke boete.

10. En kom je nou met pech onderweg in de kou te staan, dan halen wij je er weer uit met onze uitstekende aanvullende dekkingen Pechhulp Nederland en Pechhulp Europa, beide powered by Route Mobiel.

You may also like...

2 Responses

  1. wim rijnholt zegt:

    Deurrubbers bevroren ? Insmeren met antievries

  2. Chris zegt:

    Punt 2 begrijp ik niet helemaal. Waarom zou de startmotor moeten afkoelen? En, bedoelen ze echt dat we accu gaan opladen? Ook als je alles al klaar hebt staan, duurt dat wel langer dan een paar minuten. Ik hoop dat Zelf beter is in verzekeren.