Ontslagen…

In Nederland kunt u als werknemer gelukkig niet zomaar op straat gezet worden. Toch kan het zijn dat uw werkgever dit wel probeert. In zo’n situatie kunt u zo uit het veld geslagen zijn dat u akkoord gaat met de voorstellen die door uw werkgever aangedragen worden. Dit is vaak zeer onverstandig. Zorg daarom dat u goed op de hoogte bent van al uw rechten en plichten.  

  

Rechtsbijstand is zeker aan te raden.

 

Wanneer uw werkgever aangeeft dat u per direct ontslagen wordt, denk dan hier aan:  

Het kan namelijk zijn dat u uw recht op een WW-uitkering verliest wanneer u akkoord gaat met de door uw werkgever aangedragen voorstellen. Dit kan een aantal vervelende consequenties met zich meebrengen, bijvoorbeeld dat u uw baan kwijt bent, geen recht heeft op een WW-uitkering en problemen kan krijgen met solliciteren. Het is dus heel belangrijk dat u zelf niet akkoord gaat met uw ontslag.  

Terecht of onterecht?

Uw ontslag kan bovendien, wanneer dit onterecht blijkt, door een rechter ongedaan gemaakt worden. Uw werkgever moet uw loon dan ook met terugwerkende kracht uitbetalen. Is uw werkrelatie zo verstoord dat u niet meer kunt werken voor uw werkgever? Dan zal de werkgever vaak een extra hoge ontslagvergoeding moeten betalen.  

Waar kunt u terecht?

Bij een ontslag op staande voet komen dus een heleboel juridische zaken kijken. Ontslagrecht is een vak apart, over de kennis die daar voor nodig is beschikt bijna niemand zelf. Als u juridische hulp wilt inschakelen moet u er wel rekening mee houden dat hier een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Het is heel prettig als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten. Dankzij een rechtsbijstandverzekering heeft u recht op deskundige hulp van een advocaat.  

Verzekeren

Wilt u de zekerheid van juridische hulp hebben? Sluit dan de rechtsbijstandverzekering met dekking Arbeid en Inkomen van Zelf.nl af. De consumentenbond heeft deze verzekering in 2008 beoordeelt met Beste Koop. Zelf.nl is onderdeel van SNS Reaal.  

Handige links

Handige links naar pagina’s met tips en informatie over en bij ontslag op staande voet:  

You may also like...