Verhuizen

U heeft een nieuw huis gekocht. Gefeliciteerd! Zodra de verhuizing dichterbij komt moet er een hoop geregeld worden. Alleen, wat moet u regelen en waarom is dat zo belangrijk?

Verzeker uw woonomgeving

We gaan hier alleen in op de verzekeringsaspecten. Onderaan dit artikel vindt u nog wel wat handige links met andere tips.

Verzekeringen

Zodra u huisbezitter bent geworden moet u uw huis en de waardevolle spullen in en rondom het huis goed verzekeren. Financiële schade aan waardevolle spullen kan flink oplopen. U kunt hiervoor een uitstekende verzekering afsluiten, tegen een zeer lage premie. Belangrijke verzekeringen zijn:

Heeft u al een huis met de bijbehorende verzekeringen en gaat u naar een ander huis verhuizen? Dan is het van belang dat u deze verzekeringen, waar nodig, aanpast aan de nieuwe situatie. Kijk dan ook of uw huidige verzekeringen goedkoper kunnen. Misschien kunt u bij een andere aanbieder flink besparen.

Woonbescherming

Een woonbeschermingsverzekering wordt u vaak aangeboden wanneer u ook uw hypotheek afsluit. Deze verzekering beschermd u tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Het is goed om eerst na te gaan of u deze verzekering echt nodig heeft. Hoewel de hypotheekadviseur hier wel op aan zal sturen is het niet altijd noodzakelijk. De hoogte van uw spaartegoed kan hierbij een rol spelen.

Online offertes aanvragen

Zelf.nl heeft een aanbod van verzekeringsproducten met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Vraag Zelf.nl om contact met u op te nemen om uw persoonlijke premies te kunnen berekenen. U kunt ook online offertes aanvragen.

Handig!

U vindt hier wat links naar pagina’s waar u uitstekende checklists kunt vinden voor de hele periode rondom de verhuizing. Want zou u er uit uzelf aan denken om uw vriezer tijdig te ontdooien? Of om de trommel van uw wasmachine vast te zetten (en vooral ook: na de verhuizing weer los te maken)? Handig dus om voor dit soort zaken een lijst te maken of uit te printen.

You may also like...