zika-mug

Wat voor invloed heeft het Zika-virus op jou en en je verzekering?

Muggen zijn rotzakken. Als ze geen nare ziektes als Malaria, Knokkelkoorts of Gele Koorts overbrengen, dan houden ze ’s nachts uit je slaap en kwellen je overdag met jeuk en ellende. Het nieuwste wapen in hun niet aflatende strijd tegen de mensheid is het Zika-virus. Dat virus levert een gevaar op voor vrouw en ongeboren kind. Als je dus net een vakantie naar Zuid-Amerika hebt geboekt, wil je vast weten hoe dat zit met je doorlopende reisverzekering en natuurlijk je annuleringsverzekering. Daar gaan we dieper op in.

Kan ik mijn reis annuleren als ik bang ben om het Zika-virus in het buitenland op te lopen?

Nee, de aanwezigheid van het Zika-virus is geen annuleringsreden binnen de reisverzekering van Zelf. Als je geen risico wilt nemen, adviseren wij je contact op te nemen met je reisorganisator of touroperator voor omboekmogelijkheden.

Ik wil toch naar mijn bestemming vertrekken, terwijl ik weet dat ik naar een gebied ga waar het zika-virus heerst. Is mijn reis- of annuleringsverzekering geldig als ik daar extra kosten moet maken als gevolg van het feit dat ik besmet raak met zika?

Ja, de reis- en annuleringsverzekering van Zelf biedt dekking voor schade als je besmet raakt met het Zika-virus.

Dekt de reisverzekering mijn medische kosten in het buitenland als ik (waarschijnlijk) het Zika-virus heb opgelopen?

Ja, wij vergoeden wij de medische kosten in het buitenland die je zorgverzekeraar niet vergoedt binnen onze doorlopende reisverzekering. Heb je een kortlopende reisverzekering, dan vergoeden wij alleen de extra medische kosten als je hiervoor de uitgebreide dekking hebt afgesloten.
Neem altijd contact op met SOS International, +31 20 651 58 55 of laat iemand dit voor je doen. SOS International verleent dan de hulp die in het buitenland nodig is.

Ja, je krijgt een vergoeding voor ongebruikte vakantiedagen als je tijdens de geplande reis in verband met het Zika-virus in het ziekenhuis wordt opgenomen en/of je vanwege een medische noodzaak eerder dan de oorspronkelijke vertrekdatum terug moet worden vervoerd naar Nederland.

Blijft mijn reisverzekering geldig als ik door het Zika-virus langer moet blijven dan gepland?

Ja, je reisverzekering blijft dan geldig tot het eerst mogelijke moment dat je in je huis terug kunt terugkeren.

Ik ben zwanger. Kan ik mijn reis annuleren als ik bang ben om het Zika-virus in het buitenland op te lopen?

Ja wij maken een uitzondering voor zwangere vrouwen. Het RIVM raadt zwangere vrouwen af om naar de risicogebieden af te reizen. Lukt het niet om om te boeken? Dan kan de reis geannuleerd worden als er een annuleringsverzekering is gesloten.
Voorwaarden hiervoor zijn dat:

  • De reis is vóór 1 februari is geboekt.
  • De verzekering is vóór 1 februari is afgesloten.
  • De aanvang van de reis binnen twee maanden ligt op het moment van annuleren.

Dus, hebben jullie nog andere tips

Tropische landen zijn natuurlijk leuk om naar op vakantie te gaan, maar wist je dat het in België, Duitsland of gewoon bij ons op de Veluwe ook héél leuk en avontuurlijk kan zijn? 🙂

You may also like...