Waterschade door neerslag is gewoon verzekerd

Dit artikel is het vierde en laatste artikel in de reeks “Onze woonverzekering en schade door weersomstandigheden“. Deze keer leest u meer informatie over waterschade door neerslag.

Zoals u ziet is deze site opgefleurd met een prachtig herfstplaatje. De laatste warme zonnestralen van het jaar doen de vurige herfstkleuren van een esdoorn nog beter naar voren komen. Dat herfst ook een minder vriendelijke kant heeft, weten we maar al te goed. Zo kan het flink spoken in dit jaargetijde. Storm en regen kunnen flinke schade toebrengen aan uw eigendommen. Waterschade is daarbij het vervelendst. Want wat is nou verzekerd en wat niet?

Lekkage is een ramp. Ik heb er zelf al een tijdje last van. In een hoek van de erker in mijn jaren 30 huis sijpelt al een tijdje water naar binnen. Dit gebeurt alleen als de wind erop staat en als er veel regen valt. Gelukkig valt de schade binnen mee. Een handdoekje in de sponning van een bovenraampje vangt al het water op. Toch heb ik al meerdere keren op een wankel laddertje gestaan om een groot gapend gat te zoeken, die er naar mijn idee zeer zeker moet zijn. Verschillende kiertjes en gaatjes die ik als dader aanwees zijn inmiddels gedicht met liters kit, maar het water blijft af en toe naar binnenkomen. Ik ben nu zo ver om het gehele dak te vervangen. Een kostbare zaak, want mijn verzekering zal dat never nooit betalen, wat eigenlijk ook wel logisch is.

Onze en opstalverzekering dekken schade die gevolg is van directe en indirecte neerslag. Beide verzekering vallen onder de Zelf.nl woonverzekering. Directe neerslag komt rechtstreeks door een onvoorziene opening in uw huis naar binnen. Hierbij kunt u denken aan lekkages of het overlopen van daken en dakgoten. Een open raam of deur valt daar dus niet onder. Indirecte neerslag heeft te maken met de mate waarin het regent. Als u schade heeft ondervonden van een enorme, plaatselijke regenbui, dan noemen we dat indirecte neerslag.

De gevolgschade van directe en indirecte neerslag wordt door de Zelf.nl en opstalverzekering gedekt. Wat niet gedekt wordt (helaas voor mij) zijn de reparatiekosten aan daken of dakgoten. Ook het opsporen van lekkage, wat een tijdrovende en dus kostbare zaak kan zijn, wordt niet gedekt. Dat gedlt ook als de lekkage is ontstaan door achterstallig onderhoud, schimmel, insecten en andere zaken die u zelf had kunnen voorkomen.

Zoals u merkt is regelmatig onderhoud aan uw huis belangrijk. Dat is nog steeds de beste manier om schade te voorkomen. Mocht u desondanks toch schade ondervinden door lekkage, dan kunt u ons gewoon bellen. Mocht u nog niet een woonverzekering van Zelf.nl hebben afgesloten, dan kunt u hier een premieberekening doen. Voor meer informatie bezoekt u de pagina met de polisvoorwaarden van onze en opstalverzekering.

Consumentenbond: Beste Koop
In de Consumentengids van april / mei 2011 is de Zelf.nl Woonverzekering tot de Beste Koop uitgeroepen. En daar zijn we trots op. De Consumentenbond geeft een verzekering de titel ‘Beste Koop’ als die de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt.

You may also like...

1 Response

  1. 11-11-2015

    […] Waterschade door neerslag is gewoon verzekerd – Dit artikel is het vierde en laatste artikel in de reeks “Onze woonverzekering en schade door weersomstandigheden“. Deze keer leest u meer informatie over … […]