Week van het Huisdier 2010

Dit jaar is het van zaterdag 15 mei tot en met zondag 23 mei weer de Week van het Huisdier. Het doel is om mensen er bewust van te maken dat ze op een verantwoorde manier met huisdieren omgaan. Het is een initiatief van diverse organisaties binnen de dierenbranche en wordt georganiseerd door het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG).

De Week van het Huisdier

Het ontstaan van de Week van het Huisdier

De achterliggende gedachte van de Week van het Huisdier is dat de initiatiefnemers en het LICG het verantwoord houden van huisdieren in de ruimste zin van het woord willen stimuleren. De werkgroep van de initiatiefnemers is ontstaan in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De bedoeling is om gezamenlijk voorlichting te geven over houden van huisdieren. De Week van het Huisdier werd in 2002 voor het eerst georganiseerd.

Thema 2010: Een huisdier, iets voor u?

Dit jaar zal tijdens de Week van het Huisdier vooral de aanschaf van huisdieren centraal staan. Het hebben van een huisdier is heel leuk, maar het is voor zowel mens als dier belangrijk dat men van tevoren goed nadenkt over de keuze voor een dier. Mensen moeten overwegen of ze voldoende tijd en aandacht kunnen schenken aan een dier. Als een huisdier welkom is, dan moet u bedenken welk huisdier geschikt is. Het is belangrijk te zoeken naar een perfecte match, een huisdier dat helemaal bij u past. Op de website van de Week van het Huisdier staat binnenkort veel informatie over de aanschaf. Bijvoorbeeld waar men op moet letten en hoe men een betrouwbare verkoper, handelaar of fokker kan vinden. Maar ook wat er allemaal nodig is voor een goede verzorging van het dier. De LICG-huisdierenbijsluiters geven hierover ook al veel informatie.

Leuke acties

Elk jaar wordt er ook een speciaal boekje gemaakt: een stripboek met Jan, Jans en de kinderen in de hoofdrol. Dit boekje is te verkrijgen bij onder andere dierenartsenpraktijken, dierenspeciaalzaken, asielen, dierenpensions en kinderboerderijen. Zij, maar ook anderen die beroepsmatig bij huisdieren betrokken zijn, hebben in deze week vaak leuke acties. Denk dan bijvoorbeeld aan inloopspreekuren, kleurwedstrijden, knutselen voor kinderen, dierenshows, fotowedstrijden, loterijen en workshops.

Handig links:
Site Week van het Huisdier
Huisdierenbijsluiters

Het belang van een huisdierverzekering

Proteq Dier & Zorg is vriend van de Week van het Huisdier. U staat er niet direct bij stil, maar uw eigen hond of kat kan een keer ziek worden of een ongeluk krijgen. Uw dierenarts kan ‘m vaak weer volledig genezen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van € 600 a 700 zijn echt geen uitzonderingen meer. Gelukkig is er de Proteq Dier & Zorg verzekering, de grootste ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Uw hond is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Vraag daarom een offerte aan! Of nog beter: ga naar http://proteqdierenzorg.nl/ en maak het meteen in orde. Een prettige zekerheid want ook voor uw hond zit een ongeluk in een klein hoekje. Proteq Dier & Zorg is overigens hoofdsponsor van de Sophia Penning.

-> Dit artikel is voor u misschien ook interessant:
Welke hond past bij mij?

You may also like...

1 Response

  1. 28-04-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Proteq Dier & Zorg. Proteq Dier & Zorg heeft gezegd: Week van het Huisdier 2010 http://tinyurl.com/2gy48je […]