Welke Mexicanen nemen het op tegen Oranje? Een overzicht in woord en beeld

nedmex

De Luis, Het Stinkdier en de Kleine Prins. Het is slechts een kleine greep uit de bijnamen die de Mexicaanse selectie rijk is. En omdat we het zondag tegen ze opnemen, hebben we het waarschijnlijke basisteam voor je op een rijtje gezet. Extra makkelijk te onthouden door de korte omschrijving en veel beeld. Kun jij zondag mooi pochen met je actuele kennis over “El Tri”.

Miguel Herrera: rasoptimist en gepassioneerd bondscoach

Van El Piojo (De Luis) kun je zeggen wat je wilt. Maar niet dat hij niet gepassioneerd is. De oud international is uitgegroeid tot de grote publiekslieveling (en groeide zelfs uit tot internetmeme) vanwege onderstaande beelden. Gelooft oprecht dat Mexico wereldkampioen wordt.

Francisco Guillermo Ochoa Magaña: Goalie van het zuiverste soort

Nu al één van de meest begeerde goalies van het WK. Hield Mexico in zijn eentje overeind tegen topfavoriet Brazilië. Was lange tijd geen zekerheidje maar heeft zich in de aanloop naar het WK bewezen. Onderstaande beelden onderschrijven dat.

Francisco Javier Rodríguez: stille kracht

Verdediger met leidinggevende capaciteiten. Heeft “slechts” 96 caps. Ook nog oud-speler van PSV. Staat in het centrum met Moreno. In Nederland kennen we hem nog het beste vanwege zijn goal in 2008 tegen Heracles.

Rafael Márquez: aanvoerder, kapitein, leider en algeheel eindbaas

Topverdediger. El Gran Capitán. Schuift graag door naar het middenveld. Bezig aan zijn vierde WK. Winnaar van 2 Champion Leagues met Barcelona. Als Rafael wat zegt houdt heel Mexico zijn adem in. Net zolang tot hij klaar is. Want dat effect hebben eindbazen.

Diego Reyes Miguel Layun: man met eigen hashtag

Linksback. Hevig bekritiseerd voor zijn slechte vorm 2 jaar geleden. Heeft daardoor zelfs zijn eigen hashtag op Twitter: #todoesculpadelayun (#allesisdeschuldvanlayun). Heeft zich sindsdien teruggeknokt bij zijn team América en de Mexicaanse ploeg.

Paul Aguilar

Aguilar staat bekend als offensieve middenvelder met een enorm loopvermogen. Loopt graag door de linies heen om zijn aanvallers te ondersteunen. Heeft een formidabel schot in zijn benen die hij het liefst van lange afstand afvuurt. Haalt ook zekere doelpunten uit de goal.

José Andrés Guardado Hernández: de kleine prins

Verdediger. Bijnaam is El Principito, wat kleine prins betekent. Speler van Bayer Leverkusen. Bekend om zijn snelheid en goede dribbel. Was even de duurste speler in de Mexicaanse geschiedenis toen hij in 2007 van Atlas naar Deportive de la Coruna verhuisde voor 7 miljoen euro. Heeft inmiddels 3 WK’s op zijn naam.

Héctor Moreno: voormalig AZ-er, nu gewilde verdediger van Espanyol

Verdediger. Hector Moreno is sinds zijn overstap van AZ naar Espanyol een van de meest begeerde verdedigers in Spanje. Gaat na dit WK waarschijnlijk de stap naar een echte topclub maken. Bij AZ werd hij in 2009 kampioen van Nederland onder bezielende leiding van Don Louis.

Héctor Miguel Herrera: man met beste bijnaam

Middenvelder. Bijnaam Zorillo (stinkdier). Herkomst van die bijnaam is onbekend. Is dubieus recordhouder van snelste verwijdering uit een Champions League duel. Werd na zes minuten al met twee gele kaaren weggestuurd.

José Juan Vázquez: passt loepzuiver maar doet niet mee

Centrale middenvelder. Deze man gaan we niet zien tegen Nederland omdat hij tegen Kroatie tegen geel aan liep. En dat is maar goed ook want de man had een gemiddelde aankomst van zijn passes van 95%.

Giovani dos Santos: baltovenaar

Aanvallende middenvelder. Heeft al eens een WK gewonnen met Mexico U17 (onder 17) in 2005. Behangen met Olympisch goud voor het winnen van het voetbaltoernooi in 2012 (Londen). Goed in de gaten houden dus.

Oribe Peralta: El Cepillo

Aanvaller. Speelde net als Dos Santos in het team dat in 2012 goud won op de Olympische Spelen. Scoorde daar ook nog eens de 2 winnende goals tegen Brazilië, wat hem tot één van de meest populaire spelers van Mexico maakt. Scoorde ook de enige goal tegen Kameroen in hun openingswedstrijd.

Javier Hernandez: Chicharito

Speler van Manchester United. 25 jaar oud en heeft al 30 goals gescoord voor Mexico in 46 wedstrijden. Chicharito heeft de gave belangrijke goals te scoren op het moment dat het het er toe doet. Is ook nog eens aardige kerel, schijnt.

Waar liggen de mogelijkheden?

Mexico is echt een verrassing te noemen. Het 4-3-1-2 suggereert dat de ploeg erg defensief is, maar dat is niet het geval. Via opkomende backs, doorschuivende verdedigers en energieke aanvallers voorin is het in staat het elke tegenstander lastig te maken. De wedstrijden tegen Kameroen, Brazilië en Kroatië zijn daar een goed voorbeeld van. Dus Nederland heeft gewoon weer te maken met een goede ploeg. De kansen liggen letterlijk voorin, waar ons wonderduo Robben en van Persie hun genialiteit de vrije loop moet kunnen laten. Want laten we eerlijk zijn. Dat is de enige kans die we hebben.

Forza Hollanda!

En, o ja, denk even aan onze uitstekende aansprakelijkheidsverzekering, mocht Nederland ten onder gaan tegen Mexico en je je flatscreen door het raam van de buren gooit.

Zelf over het WK 2014

Onze redactie bestaat uit afgekeurde, mislukte en overschatte voetballers. Dat weerhoudt ons er niet van om lekker veel te schrijven rond het WK 2014 in Brazilië. Prettige wedstrijd.

You may also like...