cagliari

Where to eat & what to do in Cagliari (Sardinië)

De Nederlandse zomer laat maar op zich wachten. Heb je nog geen vakantie geboekt? Dan kan ik me voorstellen dat je dat alsnog graag wilt doen! Ook nog op zoek naar de juiste bestemming? Lees dan vooral verder, hopelijk inspireren mijn tips je!

Tre Archi

Wat mij betreft ben je pas écht in Italië geweest als je ook heerlijk Italiaans hebt gegeten. In het centrum van Cagliari zijn hier genoeg leuke tentjes voor. Die kun je zelf wel ontdekken lijkt mij! Daarom mijn persoonlijke tip: Tre Archi net buiten het centrum aan Viale Armando Diaz. De buitenkant ziet er misschien niet heel aantrekkelijk uit, maar stap vooral binnen! Nadat je de zaak bent doorgelopen, kom je uit bij een prachtige tuin waar je tussen de palmbomen een lekkere pizza kunt eten. Ook niet geheel onbelangrijk: ze hebben een fijne hoek waar alle ‘bambini’ kunnen spelen.

Retroburger

Als je nu eens geen zin hebt in een pizza of pasta, ga dan naar Retroburger. Kies daar één van de verrassende burgers die op de menukaart staan. Een menukaart die, heel toepasselijk, van een echte lp gemaakt is.

L’Isola Del Gelato

OK, inmiddels heb je heerlijk kunnen eten. Maar heb je, net als ik, enorm zin in zoetigheid na het eten? Dan kan ik je aanraden om een ijsje te gaan eten bij L’Isola Del Gelato. Mijn persoonlijke favoriet: het Nutella ijs! Al kies ik ook vaak voor een ‘Semifreddo’, een soort bevroren mousse. Die je ook weer in heel veel verschillende smaken kunt krijgen.

Parco Monte Urpini

Naast eten is er natuurlijk meer te doen in Cagliari. Ga bijvoorbeeld eens een wandeling maken in het mooie groene park ‘Parco Monte Urpini’. Ook kun je hier prima sporten. En wie weet kom je nog één van de pauwen tegen waar het park bekend om staat. 😉

Poetto

Veel mensen gaan naar Sardinië voor de prachtige azuurblauwe zee en parelwitte stranden. Dus één dagje of meerdere dagen strand mogen wat mij betreft zeker niet ontbreken. Verblijf je in Cagliari, dan is ‘Poetto’ hét strand voor jou!

Castello

Laatste tip die ik je mee wil geven, is om een dag te verdwalen in de historische wijk Castello. Hier vind je de kathedraal Santa Maria del Castello en het Palazzo Vicoregio. Sluit de dag af op het terras bij Bastione di San Remy. Waar je bij zonsondergang van een prachtig uitzicht over de stand en de zee kunt genieten.

Benieuwd naar andere tips? Kijk dan eens op www.cagliariturismo.it/en.

You may also like...