Wie betaalt de helikopter die u van de piste redt?

Hartstikke leuk natuurlijk dat wintersport, maar er gebeuren nogal wat ongelukjes. Alleen al in Oostenrijk hebben zo’n 60 duizend skiërs jaarlijks een ziekenhuisbehandeling nodig. Dat betekent dat er in het wintersportseizoen een slordige 400 mensen per dag zich melden op de eerste hulp. Dat zijn heel wat schademeldingen voor de reisverzekering.

De verwondingen lopen uiteen, maar onze knieën hebben het het zwaarst te verduren. Zo’n zesentwintig procent van de ziekenhuisgevalletjes heeft na een ski-ongeluk kapotte knieën. De pols als zwakke plek is met zeventien procent van de gevallen een goede tweede.

Hoge snelheid en onervarenheid zijn vaak de grote boosdoeners. En met après-skihutten die 24 uur per dag blijven schenken, zorgt alcohol ook voor een stormloop op medische hulp. Als u zo nodig moet skiën, doe dat dan voorzichtig. Ken uw eigen grenzen en ga nooit met een slok op op de latten staan.

Wie betaalt de kosten?

.
Uw ziektekostenverzekering betaalt medische kosten, ook als dat het gevolg is van uw eigen (roekeloze/onervaren) gedrag. De reisverzekering is echter ook van belang. Hiervoor is een speciale wintersportdekking in het leven geroepen. De reisverzekering met wintersportdekking van Zelf.nl dekt de volgende zaken:

  • diefstal of beschadiging van uw ski uitrusting;
  • vervoer vanaf de piste naar het ziekenhuis (helikopter of een zogenaamde ‘banaan’);
  • de befaamde gipsvlucht, oftewel speciaal vervoer terug naar huis);
  • de vooruitbetaalde kosten, als u niet meer kunt skiën.

Wat kost het?

Voor € 2,98 per maand heeft u voor uw hele gezin al een doorlopende reisverzekering van Zelf.nl. Betaalt u € 1,58 extra, dan heeft u ook Wintersportdekking. Wilt u zien hoeveel u betaalt voor een doorlopende reisverzekering? Bereken vrijblijvend uw premie.

You may also like...