alcoholtest-frankrijk-verplicht

Alcoholtest in Frankrijk, is hij nou wel of niet verplicht?

Je rijdt binnenkort naar Frankrijk en je partner herinnert je eraan om nog even een alcoholtest aan te schaffen. Maar is die nou wel of niet verplicht? Het antwoord is ontnuchterend tegenstrijdig.

Alcoholtest, wel of niet verplicht?

In een recent artikel meldt de ANWB dat het meenemen van de alcoholtest in Frankrijk verplicht is. Word je aangehouden en heb je de test niet bij je? Geen nood, de Franse politie deelt geen bekeuringen uit. Een jaar geleden stond op de website van de Nederlandse ambassade in Parijs een identiek bericht (wel verplicht, niet bekeurd).

Dat is een beetje krom, toch?

De kans dat een wet niet wordt nageleefd is vrij groot als je geen straffen uitdeelt. Stel je voor: de Nederlandse politie maakt bekend dat fietsverlichting nog steeds verplicht is en dat bij overtreding geen boetes meer worden uitgedeeld. Wat denk je dat er gaat gebeuren?

Word je aangehouden voor een alcoholcontrole? Gebruik dan niet deze techniek


(Afbeelding van Marcel Vergonet, bron: www.whattheweb.net)

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...