Winter is in aantocht! Of niet! Of misschien!

Tot nu toe strompelt de winter door de maanden en december en januari. De keren dat de temperaturen onder het vriespunt zijn geweest, zijn te tellen op een hand. Schaatsen of sleeën is er dus niet bij. Toch voorspelt Weeronline.nl met 90% zekerheid een naderende vorstperiode. Volgende week wordt het vooral in het noord-oosten van het land een beetje koud. Verwacht wordt dat het daar -5°c of kouder wordt.

Net als met andere weervoorspellingen, blijft het koffiedik kijken. Zo schreven we in juni 2011 dat we een pracht van een zomer zouden krijgen. Er werd ook een horrorwinter voorspeld. Dat eerste is uitgebleven en het ziet er uit dat ook die strenge winter uitblijft

Yes! De zomer is van start gegaan. Juli en augustus schijnen prachtige zomermaanden te worden. Althans, in Nederland, als we Weeronline mogen geloven. Leuk voor de thuisblijvers, maar wellicht heeft u andere plannen.

Dat het gaat vriezen, betekent ook dat het glad op ’s lands herenwegen kan worden. Uit onderzoek blijkt dat er tijdens gladheid acht keer meer ongevallen gebeuren op de weg. Dat merken we ook in het aantal claims op de autoverzekering. Dat is zeker iets om rekening mee te houden. Let dus een beetje op als u de weg op gaat. Pas uw snelheid aan en ga niet als een dolleman snelheidsrecords verbreken :).

You may also like...