Winterse omstandigheden zorgen voor fors meer autoschade

Kerst overleefd? Nog even oudejaarsavond ondergaan en u kunt zich volledig richten op bijna drie maanden winterweer. Laten we hopen dat de temperatuur niet té ver naar beneden zakt en dat sneeuw en ijs in het hoge noorden blijven. Alleen zo blijft schade tenminste een beetje binnen de perken – en dan vooral de schade die op de autoverzekering wordt geclaimd.

Automobilisten opgelet!

Winters weer zoals sneeuw en vrieskou leiden tot extra schadegevallen. Vooral automobilisten hebben vaak te kampen met wegen die binnen korte tijd in ijsbanen zijn veranderd. In heel Nederland levert een dagje vorst zo’n 300 extra autoschadegevallen op. Dat is een stijging van zes procent ten opzichte van schadegevallen op vorstvrije dagen. Die extra claims waren in 2011 samen goed voor een slordige 400 duizend euro per dag.

Het kan nog erger. Een laagje sneeuw van 3 tot 5 centimeter leidt tot maar liefst 10 tot 20 procent meer schademeldingen. Ligt er meer dan 5 centimeter sneeuw, dan stijgt dat tot een whopping 50%! Grappig om te vermelden is dat minder dan 3 centimeter sneeuw nagenoeg geen extra schademeldingen oplevert. Niettemin is sneeuw een killer als het om autoschade gaat.

Welke schade is gedekt?

In november gaven we al vijf gouden tips om autoschade in de winter te voorkomen. Hoewel het puntje winterbanden gemengde reacties opriep, zijn de tips nog steeds van kracht. Schade voorkomen is voor u en voor ons tenslotte beter dan genezen :).

Schade die ontstaat doordat u door winterse omstandigheden van de weg slipt, is natuurlijk gewoon gedekt. Tenminste, als u een volledig casco autoverzekering van Zelf.nl heeft afgesloten. Wilt u meer weten? Lees dan onze polisvoorwaarden autoverzekering.

Autoverzekering afsluiten? Bereken hier uw gunstige premie autoverzekering.

You may also like...