Workshop: steppen met uw hond

Doordat steppen relatief eenvoudig en niet zwaar belastend is voor spieren en gewrichten, is het geschikt voor zowel jong als oud. U hoeft geen fanatiek sporter te zijn. U bepaalt zelf het tempo en staat altijd met één been op de grond. Met name been- en bilspieren, maar ook rug- en zijkant buikspieren. En: u kunt het samen met uw hond doen!

Leren steppen met uw hond: workshop

Hond Inzicht verzorgt de workshop ‘Steppen met uw hond’. Deze workshop duurt 2,5 uur, met maximaal 5 deelnemers. Hierdoor is het een intensieve en efficiënte workshop. De kosten bedragen € 35,00 per persoon. Er zijn verschillende type demo-steps van Dogatti die je uit kunt proberen, maar als u al een step heeft kunt u die uiteraard gebruiken.

Er zijn veel verschillende steppen

Wie kunnen er meedoen?

Elke hond kan aan de step, mits hij gezond is. Wel zult u als baas goed moeten inschatten wat uw hond aankan. Rustig opbouwen is ook heel belangrijk. Er zijn wel wat voorwaarden voor de workshop:
– Uw hond moet goed met andere honden overweg kunnen
– Baas en hond moeten de basisvaardigheden als (laten) volgen en (laten) zitten beheersen
– Uw hond draagt een tuig of niet slippende halsband
– Een loopse teef kan helaas even niet mee doen

Programma

Het eerste uur is vooral voor de baas om goed te leren steppen. Er wordt begonnen met theorie. Techniek en oefeningen komen aan bod, maar ook het gebruik van de Walky Dog of alternatieven hiervoor. Het is de bedoeling dat de baas zich volledig zeker gaat voelen op de step, dus u gaat eerst aan de slag met remmen, bochtjes draaien, heel hard steppen of juist heel langzaam. Maar ook kunstjes komen aan bod. Zodra u denkt het steppen onder de knie te hebben, gaat u de hond stapsgewijs laten wennen aan de step.

Geef u op!

Bent u geïnteresseerd? Geef u dan op voor deze leuke workshop. In Bergharen werkt Hond InZicht samen met Dierenpension Johanneshoeve. Op en rond hun terrein kunt u in alle rust leren steppen, terwijl de honden zich vermaken op één van de speelweiden. Als jullie eenmaal samen de slag te pakken hebben, kunnen jullie gaan genieten van de prachtige omgeving rondom het pension. Heeft u zelf vier personen gevonden die willen steppen? Dan kunt u in overleg datum en tijdstip afspreken èn locatie.

Lees meer over Steppen met uw hond op:
hondinzicht.nl
DierZ.nl

Verantwoord huisdierbezit

Wist u dat u voor uw huisdier ook een ziekte- en ongevallenverzekering kunt afsluiten? Dit draagt bij aan verantwoord huisdierbezit. Uw huisdier is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Vraag daarom een offerte aan!

Misschien is dit artikel ook leuk voor u om te lezen:
Welke hond past bij mij?

You may also like...

1 Response

  1. 06-04-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Zelf Verzekeringen. Zelf Verzekeringen heeft gezegd: Workshop: steppen met uw hond http://tinyurl.com/yk94ove […]