Kluis(1)

You shall not pass! Maak je woning ‘boefproof’

Oktober is woonmaand! Een kort zoektochtje online wat we in deze maand moeten doen, geeft me allerlei inspiratie om het huis opnieuw in te richten. Of in ieder geval wat op te leuken met wat nieuwe accessoires! Maar hoe zorg ik er nu voor dat deze mooie spulletjes in mijn huis blijven staan? Oktober is namelijk ook een maand waarin de dagen korter worden en het aantal inbraken oploopt! Lees mee met onze tips om het deze ongenode gasten zo moeilijk mogelijk te maken.

Sloten!
Zorg dat het zo lang mogelijk duurt voordat een inbreker bij je binnen is. Hier hebben ze namelijk helemaal geen zin in! Hoe je dat doet? Zorgen voor goed hang- en sluitwerk. En wees je bewust hoe je hier mee omgaat: als je niet thuis bent ramen sluiten en deuren op slot draaien. Ook scheelt het als ladders en containers goed opgeborgen zijn.

Lampjes!
Denk daarbij na over zowel binnen- als buitenverlichting. Binnen een lampje aan wekt de indruk dat er iemand thuis is. De juiste buitenverlichting, bijvoorbeeld met bewegingssensor, zorgt ervoor dat een eventuele inbreker ‘in het zonnetje gezet wordt’.

WhatsApp!
Een relatief nieuw middel om inbrekers af te schrikken is WhatsApp. Zorg dat je met je buren een groep aanmaakt. Zie je een vreemde snuiter rondhangen? Dan heb je in een mum van tijd iedereen extra alert gemaakt.

Heb je een inboedelverzekering? Dan ben je in ieder geval goed verzekerd als het je onverhoopt toch overkomt.

You may also like...