Zandzakken voor de deur! Moeder der stormen nadert onze kusten

Onvolprezen weerman Piet Paulusma heeft weer eens een voorspelling gedaan. Er staat ons een ultieme storm des doods te wachten. Dat betekent water en conserven inslaan bij uw lokale supermarkt. Vergeet vooral niet om ook een voorraadje batterijen (zaklamp), een eindje touw en een reddingsvest bij uw eigen, persoonlijke survivalkitje te voegen.

Nou zal het zo’n vaart ook weer niet lopen, maar feit is dat alle omstandigheden erop wijzen dat wij te maken krijgen met een zeer zware noordwesterstorm. Vooral het westen en noord-westen van ons land zal hier last van krijgen. Verwacht wordt dat er windstoten bij zullen zijn van een slordige 100 kilometer per uur.

Dit soort windstoten kunnen vernietigend zijn voor zaken op en rondom het huis. Zo kan het in de zomer vergeten tuinmeubilair rechtstandig door uw glazen achterpui komen zetten. Misschien dat het daarom geen gek idee is om deze binnen te zetten. Denk er ook aan om uw auto even een stukje verder te zetten. Dus niet onder die boom met die grote overhangende tak, waar nog enkele bladeren aan zitten. Dit soort takken kan tenslotte afbreken en uw auto beschadigen.

Heeft u schade opgelopen? Als u een woonverzekering of autoverzekering van Zelf.nl heeft afgesloten, hoeft u ons alleen maar te bellen 072 5180160. Mailen mag natuurlijk ook.

You may also like...