Zelf.nl Reisverzekering Beste Koop 2012 en wat dat betekent

Normaal gesproken biedt dit blog een overzicht van nieuwtjes en informatie over alles wat met verzekeren te maken heeft. Tussen de regels door leest u dan wel dat wij de beste zijn, maar dat willen wij niet té hard van de daken schreeuwen. Bescheidenheid siert immers de mens – en dat geldt zeker voor de verzekeringsbranche. Toch willen wij in dit bericht zonder gêne en zonder valse bescheidenheid roepen dat onze Doorlopende Reisverzekering zondermeer de beste is. Deze is namelijk door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop 2012.

Afgelopen vrijdag is de Zelf.nl Doorlopende Reisverzekering voor de tweede jaar op rij tot door de Consumentenbond tot Beste Koop verkozen. Dat betekent dat onze reisverzekering een uitstekende kwaliteit biedt voor een redelijke prijs, zoals de consumentenbond dat noemt. Dat redelijke prijs, is zacht uitgedrukt. Een snelle vergelijking op Independer.nl leert ons namelijk dat de Zelf.nl Doorlopende Reisverzekering de allerlaagste premie kent.

Een Beste Koop komt voort uit een vergelijking reisverzekeringen die de Consumentenbond jaarlijks uitvoert. Daarbij let de organisatie op een groot aantal verschillende zaken. Die zaken tezamen leveren een score op. Deze score hangt samen met de scores die andere reisverzekeringen krijgen. Op deze manier wordt snel duidelijk dat een reisverzekering met een lage score minder uitgebreid is dan een reisverzekering met een hoge score (zoals de Zelf.nl Doorlopende Reisverzekering. Hadden we al gezegd dat deze de Beste Koop van 2012 is?).

Hoe komt de Consumentenbond aan de beste reisverzekering?

De onderdelen van een reisverzekering waarop de Consumentenbond heeft getest zijn als volgt:

 • Bagage inclusief geld
 • Flexibiliteit/keuzevrijheid
 • Hulpverlening: Zijn de kosten voor telecommunicatie meegenomen? Hoe is de dekking bij zaken als opsporing, redding, berging, repatriëring, vervoer ziekenhuisbezoek en verblijfkosten bij ongeval/ziekte?
 • Dekking voor geneeskundige kosten?
 • Dekking bij ongevallen?
 • Werelddekking
 • Dekking voor rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid vakantiehuis
 • Dekking voor autopechhulp
 • Dekking voor vervoer en verblijf
 • Dekking voor wintersport en onderwatersport.

Op een groot deel van deze punten heeft de Zelf.nl Doorlopende Reisverzekering dus goed gescoord. Als u dit leest en u heeft géén Doorlopende Reisverzekering van Zelf.nl afgesloten (terwijl u dit jaar wél op vakantie gaat), dan heeft u geen Beste Koop gedaan. Bereken de laagste premie reisverzekering daarom snel.

You may also like...

6 Responses

 1. g.smits zegt:

  Maximum bedrag Annuleringsverzekering slechts 1500 per jaar!
  Is gewoon slecht.
  Wij gaan soms 2x per jaar naar bestemmingen buiten Europa.
  Gemiddeld 3000,- per reis per jaar x 2 = 6000 per persoon.
  Dekking 1500 = tekort 4.500 per persoon = tekort 9.000 voor echtpaar. Hoezo beste polis ?
  Geen snuggere jongens van de consumentenbond dus.

 2. Lars zegt:

  Geachte G. Smits,

  Het maximum bedrag dat u terug kunt krijgen via uw annuleringsverzekering is geen € 1500 per jaar, maar € 1500 per persoon per reis. Per jaar kunt u maximaal € 6000 euro op uw polis terugkrijgen.

  Het tekort voor u zou dus niet op € 9000 komen, maar op € 6000, wat overigens nog steeds een fors verschil is 🙂

  De reisverzekering van Zelf.nl biedt de beste prijs/kwaliteitverhouding. De gemiddelde Nederlander krijgt een uitstekende bescherming tegen een scherpe premie. Toegegeven, er zijn reisverzekeringen met een hoger maximum bedrag voor annulering, maar vanzelfsprekend zal dat tot uiting komen in de premie die u daarvoor betaalt.

  In uw geval is de Zelf.nl Reisverzekering wellicht dan niet de allerbeste keus.

  • G.Smits zegt:

   Dank voor uw snelle eerlijke reactie.
   Het is inderdaad zoals u het zegt.
   Jammer dat uw polis geen hogere dekkings-optie heeft.
   Wij zijn momenteel verzekerd bij FBTO met 14.000,- max dekking .

 3. Kees zegt:

  Is er een reisverzekering en annulering met 0 eigen risico?

 4. Stefan zegt:

  Geldt de doorlopende annuleringsverzekering ook bij zelf samengestelde reizen (d.w.z. apart geboekte vliegtickets, hotel en huurauto)?