Zelf.nl Reisverzekering óók met haaienbeetdekking

Als u op vakantie in aanvaring komt met een haai, dan is dat bij Zelf.nl gewoon gedekt door uw reisverzekering. Nou is de kans dat u een wat mindere ervaring hebt met een haai niet heel erg groot. Sowieso is het clubje mensen dat jaarlijks overlijdt door haaienbeten heel erg klein. De kans is groter dat u komt te overlijden omdat u bijvoorbeeld uit uw bed valt, wordt geraakt door de bliksem of door een vallende kokosnoot.

Enkele feiten over haaien

In de jaren vijftig van de vorige eeuw werden hoofdzakelijk zwemmers door haaien aangevallen. In de jaren zeventig en negentig werden zij al snel ingehaald door surfers. Nu zijn twee op de drie mensen die in aanraking komen met een haai surfers. Haaien die het vaakst betrokken zijn bij een aanval, zijn Tijgerhaaien, Stierhaaien of de fameuze Witte Haai (die van Jaws). Overigens zijn niet alle confrontaties met haaien dodelijk. Bijna 75% van de gevallen liep goed af, al kunnen de gevolgen natuurlijk ernstig zijn. Denk aan vleeswonden en onvrijwillige amputatie van de ledematen.

Bent u verzekerd?

Bij Zelf.nl bent u verzekerd tegen de gevolgen van haaienbeten. Tenminste, als u alle noodzakelijke maatregelen heeft genomen om dat te voorkomen. Verkleedt u zich als zeehond en gaat u een stukje zwemmen voor de kust van Zuid Afrika? Dan kan het zijn dat Zelf.nl minder happig is om uw schade uit te keren. Gaat u zwemmen of surfen op een stuk waar wordt gewaarschuwd voor haaien, dan geldt hetzelfde. U moet ten alle tijden voorzichtig zijn. Voor de rest is de reisverzekering van Zelf.nl de juiste keus.

You may also like...