8551719282_dd642db556_b

Zie jij jouw maandag door een blauwe bril?

Snoozend je bed uit vanochtend? Is jouw maandag zwaarder dan je vrijdag? De feestdagen zijn achter de rug, buiten is het nog steeds grijs, grauw, nat en donker. Goede voornemens zijn alweer gefaald en de vakantie is nog lang niet in zicht. En dan is het ook nog maandag.. Blue Monday zelfs! Ofwel; de meest depressieve dag van het jaar. Hoe zet je die blauwe bril af?

Bekijk de maandag eens wat positiever

Niemand die 5 dagen per week van 9 tot 5 werkt lijkt van de maandag te houden. Is er überhaupt iemand die van de maandag houdt?! Komt het door de harde overgang van een relaxte zondag naar een maandag vol meetings of is dit een kwestie van perspectief?

Bekijk het eens wat positiever. Maandagen zijn namelijk ook de start van iets nieuws. Een nieuwe week vol mogelijkheden. Want op maandag kun je met het gevoel naar je werk gaan dat je nog 5 dagen hebt om zaken gedaan te krijgen. Dat voelt toch beter dan wanneer je aan het einde van de week moet haasten om alles af te krijgen voor het weekend! Opgeladen en vol energie begin je deze nieuwe week vol kansen. Kwestie van perspectief!

 Begin vandaag al met voorpret

Het duurt misschien nog even voor je op vakantie gaat, maar het is wel de tijd van het jaar om goede aanbiedingen op te speuren en te boeken. En als je dan eenmaal geboekt hebt begint de voorpret en kun je op zoek naar die perfecte bikini of opblaasflamingo. Maar omwille van de voorpret kun je ook leuke dingen plannen voor komend weekend waar je deze week al naar uit kunt kijken. Een dagje strand is ook in de winter heel fijn! Dus, plan vandaag iets leuks, zodat de voorpret direct begint!

Balans is ook succes

Goede voornemens zijn goed bedoeld maar perfectie heeft nog nooit iemand vol gehouden. Hoe afgezaagd ook, uiteindelijk gaat het erom hoe je het proces ervaart en niet per se het einddoel. Hoe doe je dat? Probeer eens je successen te vieren door ze een tijdje op te schrijven. Ben je vroeg opgestaan? Dit is een succes! Heb je drie gezonde maaltijden op een dag gegeten? Weer een succes! Vier je kleinste successen onder een groter doel. Dit geeft evenveel voldoening als een groot doel behalen, maar maakt dat je ook van je proces geniet. Vaker stilstaan bij de dingen die goed gaan werkt motiverend. Op die manier ga je ze vaker doen en zo werk je zonder prestatiestress toch aan je voornemens. 😉 Geef het een kans, en je zult zien dat het je goed doet op een dag als vandaag!

Elke dag een feestdag.

De feestdagen zijn misschien voorbij, maar de gezelligheid ervan kun je natuurlijk opnieuw beleven door samen te zijn met familie en vrienden. Organiseer een lekker etentje bij je thuis of ga uit eten. Dit hoeft heus niet ingewikkeld of ongezond te zijn, als het maar gezellig is! Ben je alleen thuis of onderweg? Zet dan een lekkere zomerse afspeellijst op!

Zomer uit je zonnestudio.

Vergeleken met de herfst is januari een grijze maand en het duurt nog wel even tot de bomen weer groen worden. Het weer hebben we natuurlijk geen invloed op. Maar kou, wind en regen kun je je op kleden. Als je dat doet zal je zien dat je je goed kunt voelen door warm en droog te blijven ondanks het weer. Trek handschoenen aan als je gaat fietsen en voor je gemoedstoestand kan een bezoekje aan de zonnestudio voor vandaag ook wonderen doen!

Als dit allemaal niet werkt… Somberheid bestrijd je met humor dus hier nog een kattenfilmpje. 😉 Fijne maandag allemaal!

 

 

You may also like...