Zijn winterbanden verplicht voor uw autoverzekering?

Onze medewerkers krijgen vaak van u de vraag of winterbanden verplicht zijn. Wij zijn van mening dat winterbanden uw veiligheid bij slecht winterweer zeer zeker ten goede komen. Toch stellen wij ze niet verplicht. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid. Wij kunnen u hoogstens adviseren.

Een tweede goede vraag is hoe dat dan met Duitsland zit. Zodra er sprake is van winterse omstandigheden, is men in Duitsland verplicht om op winterbanden te rijden. Denk bij winterse omstandigheden aan gladheid en slecht zicht door sneeuw en ijzel. Krijgt u in Duitsland een ongeluk terwijl u op zomerbanden over een beijzelde weg reed, dan kunt een boete krijgen van de polizei. De schade is echter gewoon door de Zelf.nl autoverzekering gedekt.

Advies winterbanden leidt tot veel reacties

In onze tips om uw auto winterklaar te maken, prijken winterbanden bovenaan. Dat leverde gemengde reacties op. Zo merkte Rob direct op dat hij wel winterbanden wil aanschaffen als wij dan de rekening betalen. Jan-Rinze en Inge reageerden daar weer op door te stellen dat het afwisselen van zomer- en winterbanden tot minder slijtage leidt en dat de kosten dus laag blijven.

Ook Pieter pleit voor winterbanden: “(…) vroeger was de samenstelling van het asfalt ook anders, het ZOAB van nu voert water heel snel af, maar wordt bij vorst zeer glad.” Verder geeft hij nog een waardevolle tip: “markeer de positie van je wiel als je hem er af haalt (voor het wisselen tussen zomer- en winterbanden, red.) zodat je hem op dezelfde plek terug kunt zetten.”

Zoals u leest zijn er voor- en tegenstanders als we het over winterbanden hebben. Waar de een het als een noodzakelijk veiligheidsmaatregel ziet, ziet de ander het als een verspilling van tijd en geld. Belangrijkste is natuurlijk dat u gewoon voorzichtig bent op de weg, ongeacht de weersomstandigheden – en dat u een autoverzekering van Zelf.nl heeft natuurlijk :-).

You may also like...