taart

Of je nou een kookeiland of een simpel gasoventje bezit: zo maak je een goede marsepeintaart

Sinds ik een workshop heb gevolgd ben ik heel enthousiast over taarten bakken. Mijn favoriet: marsepeintaart. Maar daar komen wel speciale technieken bij kijken. Vandaar mijn persoonlijke tips:

ŸEigenlijk heb ik niet echt een lievelingstaart, maar ik vind de marsepeintaart het leukst om te maken. Het is een soort kleien voor volwassenen en dat maakt het ook leuk om samen te doen. Dit zijn mijn tips:

– Gebruik in plaats van boter Monchou of mascarpone voor de botercrème. Dit smaakt veel minder zwaar. Mijn favoriete jam daarbij is frambozenjam, ook weer omdat het lekker fris smaakt.

– Je kunt zelf met bloem en maïzena de basistaart maken, maar het blijft spannend of deze luchtig genoeg wordt. Het is mij al een paar keer overkomen dat de taart inzakt en dan kun je opnieuw beginnen. Daarom gebruik ik op dit moment Hemelse marmercake van de Gooische Banketbakker als basis (te koop bij de Xenos). Deze blijft lekker luchtig en er zit ook nog chocola in wat een verrassend effect geeft.

– Zorg er altijd voor dat de taart helemaal is afgekoeld voordat je met de marsepein begint. Doe je dit niet, dan smelt de marsepein (weet ik uit eigen ervaring).

– Wanneer je marsepein gebruikt, is het een goed idee om op het aanrecht een laag poedersuiker te strooien waar je vervolgens de marsepein op uit smeert. Het wordt dan wel beetje wit, maar plakt in ieder geval niet! Marsepein is tegenwoordig onder andere bij de AH, Xenos, Hema, V&D etc. te koop. Hoe duurder, hoe meer smaak. Maar de meest eenvoudige variant is eigenlijk al lekker! En je kunt ook heel leuk zelf kleuren maken door verschillende soorten te mengen of kleurstof te gebruiken op witte marsepein.

– Hierboven kan je zien hoe ik het meestal doe. Succes en eet smakelijk!

Zelf

Jij leeft. Zelf verzekert.

You may also like...